Štědrovečerní polévka z kapra

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
18 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a opláchnuté maso z kapra vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme cibuli, koření, sůl a vaříme. Když se vývar začne vařit, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a vaříme zhruba půl hodiny. Zvlášť vaříme kapří hlavu, z níž jsme vykrojili žábry. Na polévku použijeme jen obrané maso z hlavy, bez vývaru.
  • 2
    Připravíme z másla a mouky světlou jíšku, do níž zašleháme scezený vývar z porcí ryby. Povaříme alespoň dvacet minut. Do polévky vložíme pečlivě obrané maso z porcí kapra a hlavy. Přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, okořeníme muškátovým květem a jemně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.