Recept

Štědrovečerní polévka z kapra

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33110

Ingredience

Na polévku
1 ks Bobkový list
70 g Celer bulvový
1 ks Cibule
700 g Kapr obecný
1 ks Mrkev kořen
2 špetka Muškátový květ
2 ks Nové koření celé
6 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
0,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Na jíšku
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na rybí hlavu
0,3 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 835kJ
11% Sacharidy 41 g
118% Tuky 89 g
13% Sodík 255 mg
57% Bílkoviny 32 g

Štědrovečerní polévka z kapra postup přípravy receptu:

1

Očištěné a opláchnuté maso z kapra vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme cibuli, koření, sůl a vaříme. Když se vývar začne vařit, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a vaříme zhruba půl hodiny. Zvlášť vaříme kapří hlavu, z níž jsme vykrojili žábry. Na polévku použijeme jen obrané maso z hlavy, bez vývaru.

2

Připravíme z másla a mouky světlou jíšku, do níž zašleháme scezený vývar z porcí ryby. Povaříme alespoň dvacet minut. Do polévky vložíme pečlivě obrané maso z porcí kapra a hlavy. Přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, okořeníme muškátovým květem a jemně nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept