Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33119

Ingredience

2 ks Bobkový list
25 g Celer bulvový
60 g Cibule
1,5 kávová lžička Cukr krupice
50 g Houby nakládané
1 kávová lžička Hořčice
4 ks Jalovec
750 g Králičí maso
75 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
25 g Petržel kořen
30 g Slanina vepřová
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
2,5 kávová lžička Sůl
75 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 853 kcal
Kilojoule 3 568kJ
10% Sacharidy 35 g
100% Tuky 75 g
39% Sodík 772 mg
82% Bílkoviny 46 g

Vlčický králík postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu: mrkev, celer a petržel očistíme, omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. Slaninu pokrájíme na proužky. Nakládané hříbky scedíme a necháme odkapat.

2

Omytého králíka omyjeme, osušíme, rozporcujeme a prošpikujeme proužky slaniny. Porce králíka ještě osolíme a opepříme.

3

V pekáči rozehřejeme olej s máslem, zeleninu osmažíme dozlatova. Pak na zeleninu položíme porce králíka, podlijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření, jalovec, pekáč zakryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby péct.

4

Králíka pečeme zakrytého pří 250 °C přibližně 30 minut, pak pokrývku odložíme a pečeme při mírnější teplotě (200 °C) přibližně dalších 30 minut. Často maso poléváme šťávou a otáčíme ho.

5

Upečeného králíka vyjmeme, odložíme do mísy a zakryjeme, abychom ho uchovali horkého. Zeleninu v pekáči poprášíme moukou, promícháme a osmažíme. Pak omáčku zředíme smetanou a hořčicí. Necháme přejít varem, vyjmeme bobkový list, kuličky koření, omáčku rozmixujeme. Dochutíme podle potřeby solí i podle chuti cukrem. Zamícháme nakládané houby a necháme přejít varem asi 3 minuty.

6

Porce králíka poléváme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept