Recept

Krkonošské chlupaté knedlíky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33131

Ingredience

500 g Brambory
200 g Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 364kJ
15% Sacharidy 53 g
11% Tuky 8 g
40% Sodík 791 mg
18% Bílkoviny 10 g

Krkonošské chlupaté knedlíky postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme brambory, pak je na středním struhadle nastrouháme, slijeme z nich vodu. Přidáme vejce, mouku, sůl a dobře vymícháme polotuhé těsto. V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry vody s jednou lžicí soli. Když se voda vaří, lžící vykrajujeme bramborové těsto a dáváme noky do vody. Občas promícháme, aby se nepřichytily ke dnu. Pomalu vaříme 10 minut, pak je sítem vytáhneme, pod proudem vody propláchneme a dáme do mísy. Polijeme je rozpuštěným sádlem a podáváme jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
beranova@rokytnice.com
Krkonošské chlupaté knedlíky
Krkonošské chlupaté knedlíky se vždy dělaly z vařených brambor a minimálně 1/3 syrových brambor.
 
beranova@rokytnice.com
Krkonošské chlupaté knedlíky
Krkonošské chlupaté knedlíky se vždy dělaly z vařených brambor a minimálně 1/3 syrových brambor.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept