Krupková kaše se škvarky

30 min.

Ingredience

      • 80gramůSlanina vepřová
      • 200gramůKrupky trhané
      • 5decilitrůMasový vývar
      • 1kusCibule
      • 300gramůSádlo škvařené
      • 0,5lžíceSůl
    Počet porcí:
    2

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    1919 kcal
    Bílkoviny
    17 g
    Tuky
    170 g
    Sacharidy
    82 g
    Vláknina
    850 mg
    Cukr
    2 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Slaninu pokrájíme na kostičky a v pánvi je vysmažíme na zlaté škvarky.
    • 2
      Krupky promyjeme pod tekoucí vodou a dáme je do hrnce.
    • 3
      Přilijeme 5 dl masového vývaru a pomalu vaříme doměkka. Velmi často krupky mícháme. Uvařenou kaši osolíme podle chuti.
    • 4
      Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. V druhé pánvi rozpálíme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova.
    • 5
      Kaši ozdobíme smaženou cibulí i s výpekem a posypeme slaninou.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.