Recept

Krevetový salát s lučinou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 33147

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
250 g Krevety tygří - loupané
7 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát ledový
8 ks Sardelové řezy
300 g Sýr Lučina - termizovaný
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 395kJ
2% Sacharidy 7 g
56% Tuky 42 g
171% Sodík 3 g
90% Bílkoviny 51 g

Krevetový salát s lučinou postup přípravy receptu:

1

Ledový salát očistíme, poškozené listy odstraníme, zbytek listů jednotlivě rozdělíme a 1 minutu blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Poté je scedíme a necháme okapat.

2

Na pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme na plátky nakrájený česnek a na plátky nakrájené sardelky. Opékáme asi minutu, poté přidáme krevety.

3

Lučinu promícháme s citronovou kůrou, na jemno nakrájenou pažitkou, 3 lžícemi oleje, osolíme a opepříme. 12 salátových listů naplníme směsí z lučiny, zbytek listů natrháme na větší kousky.

4

Takto připravený ledový salát rozdělíme na připravené talíře, navrch rozložíme opečené krevety se sardelkami a pokapeme česnekovo-sardelkovým olejem z pánve.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept