Gnocchi v sýrové omáčce
25 min.
Ingredience
- 200gramůSýr Fontina
 - 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 80gramůMáslo čerstvé
 - 2lžíceSýr Parmezán
 - 400gramůBramborové noky
 - 5gramůSůl
 - 10gramůOregano čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
50 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
823 mg
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni smícháme sýr fontina, smetanu, máslo a parmezán, za občasného zamíchání zahříváme 6-8 minut, až se sýr roztaví a omáčka je hladká a horká.
 - 2Uvaříme postupně ve slané vodě noky. Jakmile vyplavou k povrchu, vyjmeme je naběračkou s otvory a upravíme na talíře.
 - 3Noky přelijeme omáčkou. Zdobíme čerstvými lístky oregana nebo jinými čerstvými bylinkami.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.