Domácí gnocchi s rajčaty

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory uvaříme ve vodě, důkladně je scedíme, necháme vychladnout a rozmačkáme. Přidáme žloutek, parmezán a nasekané bylinky, promícháme. Postupně přidáváme mouku, až vznikne mírně lepivé těsto. Hněteme je asi 5 minut, podle potřeby přidáme ještě mouku. Těsto musí být hladké.
  • 2
    Těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu utvoříme na mírně pomoučeném válu váleček o průměru asi 2 cm a nakrájíme jej na kousky dlouhé asi 2,5 cm. Na každý kousek vytvoříme vidličkou rýhy, v ruce jej zaoblíme. Noky rozložíme na plech a přikryjeme.
  • 3
    V pánvi ohřejeme lžíci olivového oleje a smažíme na něm česnek a nakrájenou cibuli při střední teplotě asi 5 minut dozlatova.
  • 4
    Přidáme slaninu, za občasného zamíchání asi 5 minut smažíme, až mírně zhnědne.
  • 5
    Přidáme sušená a konzervovaná rajčata, cukr a ocet, osolíme a asi 15 minut zvolna redukujeme. Na závěr přidáme natrhanou bazalku.
  • 6
    Noky postupně vaříme ve slané vodě. Jakmile vyplavou k povrchu (asi za 2 minuty), vyjmeme je naběračkou s otvory, dáme na talíře, zalijeme rajčatovou omáčkou, ozdobíme hoblinkami parmezánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.