Recept

Turková kaše z Podkrkonoší

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33157

Ingredience

500 g Brambory
5 dl Mléko plnotučné
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
2,5 kávová lžička Sůl
1 kg Tykev
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 923kJ
9% Sacharidy 31 g
45% Tuky 34 g
26% Sodík 527 mg
20% Bílkoviny 11 g

Turková kaše z Podkrkonoší postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory a tykev - nářečově "turek" - omyjeme, brambory pokrájíme na menší kostky, tykev zbavíme semínek a pokrájíme ji na kostičky. Dužiny z tykve by měl být 1 kg.

2

Brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka. Tykev přidáváme k bramborám po deseti minutách a společně zeleninu povaříme (celkem 20 minut). Pak vodu scedíme a brambory s tykví vyšleháme s vlažným mlékem a smetanou na jemnou kaši. Dosolíme(0,5 lžičky) a opepříme podle chuti. Pokud chceme kaši řidší, přilijeme i mléko.

3

Pažitku a čerstvý tymián omyjeme a drobně pokrájíme. Kaši podáváme horkou, poléváme ji rozpuštěným máslem a posypeme bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept