Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 33158

Ingredience

4 g Garam masala
280 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kg Mrkev kořen
3 g Muškátový oříšek
200 g Sýr Feta
1 ks Vejce slepičí
Smetanová omáčka
60 g Cibulka jarní
30 g Máslo čerstvé
30 g Máta
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 945kJ
14% Sacharidy 51 g
542% Tuky 406 g
24% Sodík 481 mg
20% Bílkoviny 11 g

Mrkvové noky s fetou postup přípravy receptu:

1

Oškrábanou oloupanou mrkev uvaříme ve vodě doměkka, necháme mírně vychladnout.

2

Sýr feta a mrkev rozmixujeme, až vznikne hladká kaše. Dáme ji do misky, vmícháme do ní mouku, koření a vejce, vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme z těsta malé moky.

3

Jarní cibulky a česnek smažíme na másle při střední teplotě asi 3 minuty dozlatova. Přelijeme smetanou, přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku asi 3 minuty zvolna vaříme, až mírně zhoustne. Odstavíme ji a vmícháme natrhanou mátu.

4

Uvaříme noky po částech ve slané vodě. Jakmile vyplavou k povrchu, vyjmeme je naběračkou s otvory a upravíme na nahřáté talíře. Potom noky přelijeme teplou omáčkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept