Krkonošský zajíc cibuláč s tymiánem
95 min.
Ingredience
- 200gramůSlanina vepřová
 - 6lžicMáslo čerstvé
 - 1lžíceSůl
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 1lžíceTymián sušený
 - 500gramůCibule
 - 4decilitryMasový vývar
 - 4lžíceStrouhanka
 - 150gramůBrusinky
 - 1kilogramZaječí maso
 - 6stroužkůČesnek
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
36 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytého a osušeného celého zajíce prošpikujeme proužky slaniny, celého potřeme máslem a dáme do pekáče na 12 hodin (do chladničky) odležet.
 - 2Druhý den ze zajíce nožem seškrabeme tuhé máslo. Pak zajíce osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, opepříme, posypeme sušeným tymiánem a znovu potřeme máslem, které jsme z něj oškrabali. Zajíce dáme znovu do pekáče.
 - 3Oloupanou a omytou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a celého zajíce cibulí posypeme. Přilijeme masový vývar, zakryjeme pokrývkou a dáme do předem vyhřáté trouby péct.
 - 4Pečeme při 250°C přibližně 60 -70 minut. Průběžně po 15 minutách zajíce poléváme výpekem. Pokud je potřeba dolijeme během pečení 1-2 dl vývaru.
 - 5Mezitím na másle (2 lžíce) v pánvi osmažíme dozlatova strouhanku.
 - 6Upečeného zajíce rozporcujeme, dáme na talíře, posypeme strouhankou, ozdobíme brusinkami a polijeme výpekem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.