Recept

Zelené listy s nivou a pomeranči

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 33165

Ingredience

50 ml Balsamico ocet
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
3 polévková lžíce Olej olivový
100 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
1 kávová lžička Pomerančová kůra
1 ks Salát ledový
150 g Sýr Niva (Rokfór)
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 833kJ
8% Sacharidy 28 g
29% Tuky 22 g
30% Sodík 599 mg
24% Bílkoviny 14 g

Zelené listy s nivou a pomeranči postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. Na plech vysypeme vlašské ořechy, posypeme cukrem, pokapeme 2 lžícemi vody a vložíme do trouby. Pečeme asi 15 minut, dokud není cukr zkaramelizovaný.

2

Pomeranče oloupeme, zbavíme bílé slupky, nakrájíme na kostičky a vložíme do salátové mísy.

3

Ocet, nastrouhanou pomerančovou kůru a hořčici promícháme, osolíme, opepříme a odložíme stranou.

4

Ledový salát omyjeme, očistíme, natrháme na velké kousky, přimícháme k pomerančům, přelijeme připravenou zálivkou, promícháme a nakonec posypeme vlašskými ořechy a na kostičky nakrájenou nivou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept