Agnolotti s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Agnolotti s kuřecím masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33179 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
250 g | Kuřecí prsa |
20 g | Majoránka |
20 g | Pažitka |
5 g | Pepř bílý |
5 g | Sůl |
90 g | Šunka dušená |
1 ks | Vejce slepičí |
Smetanová omáčka | |
70 g | Cibulka jarní |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Pažitka |
370 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
30 ml | Víno bílé |
Agnolotti s kuřecím masem | |
300 g | Mouka pšeničná polohrubá voženílkova |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 227,7mg |
Draslík | 344,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 938,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Cibulka jarní, Pažitka, Sůl, Víno bílé, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Šunka dušená, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Mouka pšeničná polohrubá voženílkova mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Agnolotti s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru dáme na kousky nakrájená kuřecí prsa a rozmixujeme. Přidáme vejce, sůl a bílý pepř a ještě krátce mixujeme. Směs přendáme do mísy. Potom umixujeme dohladka šunku a zamícháme ji spolu s nasekanými bylinkami do kuřecího masa. |
2 | Z mouky, vajíčka a vody vypracujeme těsto. Z vyváleného těsta vykrojíme kolečka o průměru asi 5 cm. Lžičkou na ně dáme náplň a okraje potřeme studenou vodou. Přiklopíme dalším kolečkem a okraje pevně stiskneme. |
3 | Nakrájené jarní cibulky smažíme na másle 2-3 minuty, přilijeme víno a smetanu, přisolíme a zvolna vaříme, až se část tekutiny odpaří. |
4 | Těstoviny uvaříme ve slané vodě (2-3 minuty). Nesmíme je však převařit, protože maso by bylo příliš suché. Agnolotti přelijeme smetanovou omáčkou a servírujeme. Ozdobíme pažitkou. |