Recept

Agnolotti s kuřecím masem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 33179
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Náplň
250 g Kuřecí prsa
20 g Majoránka
20 g Pažitka
5 g Pepř bílý
5 g Sůl
90 g Šunka dušená
1 ks Vejce slepičí
Smetanová omáčka
70 g Cibulka jarní
30 g Máslo čerstvé
20 g Pažitka
370 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
30 ml Víno bílé
Agnolotti s kuřecím masem
300 g Mouka pšeničná polohrubá voženílkova
1 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 654kJ
14% Sacharidy 52 g
48% Tuky 36 g
44% Sodík 874 mg
45% Bílkoviny 25 g

Agnolotti s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Do mixéru dáme na kousky nakrájená kuřecí prsa a rozmixujeme. Přidáme vejce, sůl a bílý pepř a ještě krátce mixujeme. Směs přendáme do mísy. Potom umixujeme dohladka šunku a zamícháme ji spolu s nasekanými bylinkami do kuřecího masa.

2

Z mouky, vajíčka a vody vypracujeme těsto. Z vyváleného těsta vykrojíme kolečka o průměru asi 5 cm. Lžičkou na ně dáme náplň a okraje potřeme studenou vodou. Přiklopíme dalším kolečkem a okraje pevně stiskneme.

3

Nakrájené jarní cibulky smažíme na másle 2-3 minuty, přilijeme víno a smetanu, přisolíme a zvolna vaříme, až se část tekutiny odpaří.

4

Těstoviny uvaříme ve slané vodě (2-3 minuty). Nesmíme je však převařit, protože maso by bylo příliš suché. Agnolotti přelijeme smetanovou omáčkou a servírujeme. Ozdobíme pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept