Tortelloni plněné krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortelloni plněné krevetami
Tortelloni plněné krevetami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33184 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
80 g | Cibulka jarní |
300 g | Krevety tygří - loupané |
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Nudlové těsto |
125 g | Ricotta |
5 g | Sůl |
Omáčka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
80 g | Cibulka jarní |
50 g | Krevetová pasta |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
125 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 84,8mg |
Draslík | 208,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibulka jarní, Sůl, Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Rajčata, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Nudlové těsto, Ricotta, Krevetová pasta, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tortelloni plněné krevetami postup přípravy receptu:
1 | Nakrájené jarní cibulky a drcený česnek osmažíme na másle dozlatova a necháme vychladnout. Potom přidáme nakrájené krevety, sýr, bazalku a sůl podle chuti a zamícháme. Plátky těsta rozložíme na pracovní plochu a na každý položíme lžičku krevetové náplně. Okraje těsta potřeme vodou, plátky přehneme na polovinu, uzavřeme je a stočíme. Tortelloni mohou mít rovněž tvar kruhu: na každé kolečko upravíme větší množství náplně, okraje potřeme vodou, navrch položíme druhé kolečko a okraje pevně přitiskneme k sobě. Kolečka již nestáčíme. |
2 | V pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme pastu a krátce osmažíme. Přilijeme vývar pánev zakryjeme pokličkou a 5 minut vaříme. |
3 | V další pánvi rozpálíme zbylý olivový olej, přidáme česnek, jarní cibulky a sušenou chilli papričku a mícháme na malém ohni, až česnek a cibule zezlátnou. Přidáme krevetový vývar a kostičky rajčete, sůl a pepř a prohřejeme. |
4 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a postupně v ní uvaříme tortelloni. Každou várku vaříme 3-4 minuty, potom těstoviny vyjmeme, vložíme do omáčky a protřeseme. Těstoviny musejí být omáčkou dobře pokryté. |
Poznámka
Tortelloni jsou velké tortellini. Těsto na tortelloni si můžete připravit také sami.