Recept

Tortelloni plněné krevetami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33184

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
80 g Cibulka jarní
300 g Krevety tygří - loupané
20 g Máslo čerstvé
200 g Nudlové těsto
125 g Ricotta
5 g Sůl
1 stroužek Česnek
Omáčka
1 ks Chilli paprička
80 g Cibulka jarní
50 g Krevetová pasta
5 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
60 g Rajčata
5 g Sůl
125 ml Vývar rybí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 067kJ
2% Sacharidy 8 g
25% Tuky 19 g
57% Sodík 1 g
41% Bílkoviny 23 g

Tortelloni plněné krevetami postup přípravy receptu:

1

Nakrájené jarní cibulky a drcený česnek osmažíme na másle dozlatova a necháme vychladnout. Potom přidáme nakrájené krevety, sýr, bazalku a sůl podle chuti a zamícháme. Plátky těsta rozložíme na pracovní plochu a na každý položíme lžičku krevetové náplně. Okraje těsta potřeme vodou, plátky přehneme na polovinu, uzavřeme je a stočíme. Tortelloni mohou mít rovněž tvar kruhu: na každé kolečko upravíme větší množství náplně, okraje potřeme vodou, navrch položíme druhé kolečko a okraje pevně přitiskneme k sobě. Kolečka již nestáčíme.

2

V pánvi zahřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme pastu a krátce osmažíme. Přilijeme vývar pánev zakryjeme pokličkou a 5 minut vaříme.

3

V další pánvi rozpálíme zbylý olivový olej, přidáme česnek, jarní cibulky a sušenou chilli papričku a mícháme na malém ohni, až česnek a cibule zezlátnou. Přidáme krevetový vývar a kostičky rajčete, sůl a pepř a prohřejeme.

4

Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a postupně v ní uvaříme tortelloni. Každou várku vaříme 3-4 minuty, potom těstoviny vyjmeme, vložíme do omáčky a protřeseme. Těstoviny musejí být omáčkou dobře pokryté.

Poznámka

Tortelloni jsou velké tortellini. Těsto na tortelloni si můžete připravit také sami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept