Marinované vepřové špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované vepřové špízy
Marinované vepřové špízy
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | bartoska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 33188 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli omáčka |
2 polévková lžíce | Citronová tráva |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
60 ml | Koriandr čerstvý |
20 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
75 ml | Voda pitná |
510 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 85,4mg |
Draslík | 553,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Citronová tráva, Cukr třtinový, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Olej sezamový, Omáčka rybí, Pepř bílý, Voda pitná, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Marinované vepřové špízy postup přípravy receptu:
1 | Na přepůlené špejle napícháme asi čtyři na kostky nakrájené kousky vepřového masa. Necháme marinovat alespoň 20 minut v marinádě připravené důkladným smícháním drceného česneku, nasekané citronové trávy, nasekaného koriandru, hnědého cukru, bílého pepře, slané sojové omáčky, rybí omáčky, sezamového oleje, studené vody a jemné chilli omáčky. |
2 | Po marinování opékáme na rozpáleném oleji 1-2 minuty z každé strany tak, aby maso zůstalo středně propečené. |