Ravioli plněné dýní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli plněné dýní
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 33191 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Dýně |
125 g | Máslo čerstvé |
210 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Muškátový oříšek |
5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
15 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 154,5mg |
Draslík | 390,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýně, Muškátový oříšek, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ravioli plněné dýní postup přípravy receptu:
1 | Upečeme dýni v troubě rozehřáté na 180 °C asi hodinu doměkka. Po vychladnutí ji oloupeme. |
2 | Z mouky a vajec vypracujeme těsto v robotu. Přikryjeme utěrkou, necháme 30 minut odpočinout. |
3 | Dýni dáme do mísy, rozmačkáme vidličkou a smícháme s muškátovým oříškem. Polovinu těsta rozválíme na obdélníkovou placku tlustou asi 1 mm. Druhou polovinu rozválíme na placku o něco větší. |
4 | Na první obdélník těsta rozložíme hromádky náplně (po lžičce) ve vzdálenosti asi 5 cm od sebe. Hromádky trochu smáčkneme a na každou položíme lístek šalvěje a petrželky. |
5 | Těsto mezi hromádkami náplně mírně potřeme vodou. Druhou placku těsta položíme na první a mezi hromádkami náplně je přitiskneme k sobě. Potom placky nakrájíme na čtverce. Ravioli postupně vaříme ve velkém množství osolené vody al dente (každou várku asi 4 minuty). Necháme je okapat, dáme na talíře, osolíme a opepříme, pokapeme rozehřátým máslem, posypeme parmezánem, případně ozdobíme několika lístky bylinek. |