Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33194

Ingredience

200 g Anglická slanina
750 g Brambory
200 g Kompot brusinkový
1000 g Králík
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sůl
2 dl Voda pitná
6 ks Česnek
250 g Šalotka
3 polévková lžíce Sádlo škvařené

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 798 kcal
Kilojoule 3 341kJ
13% Sacharidy 45 g
48% Tuky 36 g
57% Sodík 1 g
126% Bílkoviny 71 g

Králík pro faru postup přípravy receptu:

1

Dobře omytého a osušeného králíka rozporcujeme, odblaníme, prošpikujeme česnekem, osolíme, popepříme. Poté jednotlivě každý díl masa zabalíme do plátků anglické slaniny a zachytíme párátky.

2

V pekáči rozpálíme sádlo a dáme na něj porce masa. Pečeme v předehřáté troubě při 200°C. Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem.

3

Oloupanou šalotku rozkrájíme na poloviny, oloupané malé brambůrky omyjeme, osolíme cca lžičkou soli, přibližně v polovině pečení obložíme maso v pekáči šalotkou a bramborami. Přilijeme 1 - 2 dl vody, pekáč zakryjeme a vše pečeme do měkka přibližně 35 minut. Během pečení maso i brambory poléváme výpekem.

4

Hotového farského králíka rozložíme na talíře, obložíme brambory i šalotkou, podáváme s brusinkovým kompotem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept