Králík marinovaný se zelím

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
23 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
9 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Marinádu připravíme z ingrediencí, uvedených v návodu. Králíka naporcujeme, na povrchu uděláme mělké zářezy a maso potřeme připravenou marinádou. Vložíme do mísy, pod fólií necháme do druhého dne marinovat.
  • 2
    V pekáči rozpustíme máslo, na něj poskládáme porce králíka i s marinádou, trochu podlijeme teplou vodou a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme teplou vodou.
  • 3
    V mezičase připravíme zelí. Hlávku zelí zbavíme uvadlých i poškozených listů, rozpůlíme, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na jemné nudličky. Rozkrájené zelí vložíme do hrnce, přidáme sůl, kmín, cukr a ocet. Podlijeme vodou, zelí promícháme a pod poklicí dusíme za občasného míchání, až bude zelí měkké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.