Recept

Conchiglie s kuřetem a pestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 33209

Ingredience

500 g Mleté kuřecí maso
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
60 g Paprika červená
200 g Pórek
50 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
250 g Těstoviny Conchiglie
400 ml Vývar drůbeží
Omáčka pesto
50 g Bazalka
60 ml Olej olivový
50 g Oříšky piniové
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 607kJ
9% Sacharidy 33 g
44% Tuky 33 g
50% Sodík 1 g
58% Bílkoviny 33 g

Conchiglie s kuřetem a pestem postup přípravy receptu:

1

Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem nebo olejem. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, pečlivě scedíme, necháme okapat.

2

Na kolečka nakrájené pórky smažíme na oleji na středním ohni asi 2 minuty. Přidáme mleté kuřecí maso a smažíme, až zhnědne a všechna tekutina se z něj odpaří. Hrudky rozmělníme vidličkou. Přidáme mouku a kuřecí směs asi minutu podusíme. Potom přilijeme vývar, přidáme kostičky papriky, průběžně promícháváme a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a směs asi minutu zvolna vaříme, až zhoustne.

3

Omáčka pesto: bazalku, piniové oříšky, česnek a olej rozmixujeme dohladka a dáme do mističky nebo konvičky. Povrch zakryjeme fólií, aby se k omáčce nedostal vzduch.

4

Směs masa upravíme do vychladlých těstovin. Naplněné conchiglie vložíme do zapékací mísy a zakryjeme alobalem. Pečeme asi 15 minut, až se pokrm dokonale prohřeje. Potom do každé mušle nalijeme lžíci omáčky pesto a posypeme ji parmazánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept