Conchiglie s kuřetem a pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Conchiglie s kuřetem a pestem
Conchiglie s kuřetem a pestem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33209 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
500 g | Mleté kuřecí maso |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
60 g | Paprika červená |
200 g | Pórek |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
250 g | Těstoviny Conchiglie |
400 ml | Vývar drůbeží |
Omáčka pesto | |
---|---|
50 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
60 ml | Olej olivový |
50 g | Oříšky piniové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 78,2mg |
Draslík | 358,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Sůl, Sýr Parmezán, Bazalka, Česnek, Oříšky piniové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mleté kuřecí maso, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pórek, Těstoviny Conchiglie, Vývar drůbeží, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Conchiglie s kuřetem a pestem postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem nebo olejem. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, pečlivě scedíme, necháme okapat. |
2 | Na kolečka nakrájené pórky smažíme na oleji na středním ohni asi 2 minuty. Přidáme mleté kuřecí maso a smažíme, až zhnědne a všechna tekutina se z něj odpaří. Hrudky rozmělníme vidličkou. Přidáme mouku a kuřecí směs asi minutu podusíme. Potom přilijeme vývar, přidáme kostičky papriky, průběžně promícháváme a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a směs asi minutu zvolna vaříme, až zhoustne. |
3 | Omáčka pesto: bazalku, piniové oříšky, česnek a olej rozmixujeme dohladka a dáme do mističky nebo konvičky. Povrch zakryjeme fólií, aby se k omáčce nedostal vzduch. |
4 | Směs masa upravíme do vychladlých těstovin. Naplněné conchiglie vložíme do zapékací mísy a zakryjeme alobalem. Pečeme asi 15 minut, až se pokrm dokonale prohřeje. Potom do každé mušle nalijeme lžíci omáčky pesto a posypeme ji parmazánem. |