Ravioli plněné ryzcemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli plněné ryzcemi
Ravioli plněné ryzcemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33221 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 g | Bazalka |
90 g | Máslo čerstvé |
200 g | Nudlové těsto |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
70 g | Ořechy lískové |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Ryzce čerstvé |
5 g | Sůl |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 142,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Ořechy lískové, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Nudlové těsto, Olej olivový, Pepř černý mletý, Ryzce čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Ravioli plněné ryzcemi postup přípravy receptu:
1 | Na suché pánvi opražíme oříšky a nahrubo je nameleme. Ve woku rozpustíme máslo, odstavíme je a vmícháme do něj oříšky. Podle chuti osolíme a opepříme. |
2 | Ryzce nakrájíme najemno a smažíme na oleji doměkka, osolíme, opepříme a podusíme, až se všechna tekutina odpaří. Necháme je vychladnout. |
3 | Vyválíme plátky těsta a vykrájíme kolečka o průměru asi 5 cm. Na plátek dáme lžičku houbové náplně. Okraje těsta potřeme vodou a navrch položíme druhý plátek. Okraje pevně stiskneme a můžeme je také ozdobně seříznout rádélkem se zoubkovaným okrajem. Hotové ravioli odkládáme na plech vyložený čistou utěrkou a necháme zakryté, aby příliš neoschly. |
4 | Ravioli postupně vaříme v dostatečném množství osolené vody, aby se neslepily. Vyjmeme je naběračkou s otvory, necháme okapat a udržujeme teplé, dokud není uvařena poslední dávka. |
5 | Jednotlivé porce posypeme bazalkou. |