Plněná ořechová kolečka s kokosem
45 min.
Ingredience
- 70gramůCukr moučkový
 - 1kusVaječný bílek slepičí
 - 80gramůKokos - mletý (Kopra)
 
- Na krém
- 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
 - 80gramůCukr krupice
 - 50gramůTuk
 - 250gramůMáslo čerstvé
 - 300mililitrůMléko plnotučné
 
 - Na těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká
 - 150gramůHera
 - 65gramůOřechy lískové
 - 70gramůCukr moučkový
 - 1kusVaječný žloutek slepičí
 - 0,25lžičkaSoda jedlá
 - 0,25lžičkaSkořice mletá
 
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
61 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Na válu vypracujeme těsto z mouky, žloutku, mletých oříšků, cukru, Hery, sody a skořice. Hladké těsto zabalíme do fólie a necháme ho alespoň hodinu v chladničce. Poté na válu vyválíme tenkou placku, z které vykrajujeme kolečka a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě do bledě růžova.
 - 2Kolečka rozdělíme na třetiny. Jednu třetinu koleček potřeme bílkovou polevou a necháme zaschnout.
 - 3Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.
 - 4V mezičase připravíme krém. V mléce rozšleháme pudinkový prášek s cukrem a na sporáku zahříváme za stálého míchání. Pudink asi dvě minuty povaříme. Poté stáhneme ze sporáku a do pudinku zamícháme po částek ztužený tuk. Při pokojové teplotě necháme pudink zchladnout za občasného promíchání. Když je pudink vlažný, zašleháme do něj postupně změklé máslo.
 - 5Vychladlá kolečka po třech spojujeme krémem, vrchní kolečko bude s bílkovou polevou. Krémem potřeme i boky spojených koleček a obalíme je ve strouhaném kokosu.
 - 6Hotová kolečka dáme do chladu ztuhnout.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.