Recept

Plněná ořechová kolečka s kokosem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33222

Ingredience

70 g Cukr moučkový
80 g Kokos - mletý (Kopra)
1 ks Vaječný bílek slepičí
Na těsto
120 g Cukr moučkový
150 g Hera
250 g Mouka pšeničná hladká
65 g Ořechy lískové
0,3 kávová lžička Skořice mletá
0,3 kávová lžička Soda jedlá
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na krém
80 g Cukr krupice
300 ml Mléko plnotučné
250 g Máslo čerstvé
40 g Pudinkový prášek - vanilkový
50 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 828 kcal
Kilojoule 3 466kJ
18% Sacharidy 66 g
81% Tuky 61 g
4% Sodík 90 mg
14% Bílkoviny 8 g

Plněná ořechová kolečka s kokosem postup přípravy receptu:

1

Na válu vypracujeme těsto z mouky, žloutku, mletých oříšků, cukru, Hery, sody a skořice. Hladké těsto zabalíme do fólie a necháme ho alespoň hodinu v chladničce. Poté na válu vyválíme tenkou placku, z které vykrajujeme kolečka a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě do bledě růžova.

2

Kolečka rozdělíme na třetiny. Jednu třetinu koleček potřeme bílkovou polevou a necháme zaschnout.

3

Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.

4

V mezičase připravíme krém. V mléce rozšleháme pudinkový prášek s cukrem a na sporáku zahříváme za stálého míchání. Pudink asi dvě minuty povaříme. Poté stáhneme ze sporáku a do pudinku zamícháme po částek ztužený tuk. Při pokojové teplotě necháme pudink zchladnout za občasného promíchání. Když je pudink vlažný, zašleháme do něj postupně změklé máslo.

5

Vychladlá kolečka po třech spojujeme krémem, vrchní kolečko bude s bílkovou polevou. Krémem potřeme i boky spojených koleček a obalíme je ve strouhaném kokosu.

6

Hotová kolečka dáme do chladu ztuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept