Plněná ořechová kolečka s kokosem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
61 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na válu vypracujeme těsto z mouky, žloutku, mletých oříšků, cukru, Hery, sody a skořice. Hladké těsto zabalíme do fólie a necháme ho alespoň hodinu v chladničce. Poté na válu vyválíme tenkou placku, z které vykrajujeme kolečka a klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě do bledě růžova.
  • 2
    Kolečka rozdělíme na třetiny. Jednu třetinu koleček potřeme bílkovou polevou a necháme zaschnout.
  • 3
    Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.
  • 4
    V mezičase připravíme krém. V mléce rozšleháme pudinkový prášek s cukrem a na sporáku zahříváme za stálého míchání. Pudink asi dvě minuty povaříme. Poté stáhneme ze sporáku a do pudinku zamícháme po částek ztužený tuk. Při pokojové teplotě necháme pudink zchladnout za občasného promíchání. Když je pudink vlažný, zašleháme do něj postupně změklé máslo.
  • 5
    Vychladlá kolečka po třech spojujeme krémem, vrchní kolečko bude s bílkovou polevou. Krémem potřeme i boky spojených koleček a obalíme je ve strouhaném kokosu.
  • 6
    Hotová kolečka dáme do chladu ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.