Zapečené makarony s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené makarony s vepřovým masem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33225 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
80 g | Hrášek |
350 g | Lilek |
150 g | Mozzarella |
400 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
150 g | Špagety, Makarony |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr Čedar |
50 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 117,1mg |
Draslík | 520,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrášek, Lilek, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečené makarony s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a odložíme. |
2 | Plátky lilků rozložíme, osolíme a necháme 20 minut vyplakat. Potom je opláchneme, osušíme papírovými ubrousky, postupně smažíme na oleji po obou stranách dozlatova. Přebytečný olej z nich odstraníme papírovými ubrousky. |
3 | V téže pánvi smažíme na malém ohni, průběžně promícháváme, nakrájenou cibuli a drcený česnek. Vložíme mleté maso a mícháme je, až zhnědne. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Přidáme rajčata, rajčatový protlak, sůl a pepř, zamícháme. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a směs 15-20 minut vaříme. |
4 | V míse smícháme hrášek, macaroni, mozzarellu, čedar, vejce a polovinu parmezánu. |
5 | Na dno vymazané dortové formy položíme doprostřed plátek lilku. Tři čtvrtiny počtu plátků pak rozložíme na dno a po stěnách formy tak, aby se mírně překrývaly. Posypeme polovinou zbylého parmezánu. |
6 | Masovou směs přidáme ke směsi těstovin, hrášku, vejce a strouhaných sýrů a zamícháme. Náplň opatrně naneseme na lilky a mírně přitlačíme. Zbývající plátky lilku pak položíme navrch opět tak, aby se překrývaly, a posypeme zbytkem parmezánu. |
7 | Pokrm zapékáme 25-30 minut dozlatova. Před vyklopením na mísu jej necháme asi 5 minut odpočinout. |
Poznámka
Výborně chutná se zeleninovým salátem.