Recept

Zapečené makarony s vepřovým masem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33225

Ingredience

60 g Cibule
80 g Hrášek
350 g Lilek
150 g Mozzarella
400 g Passata (drcená rajčata)
5 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
50 g Sýr Parmezán
60 g Sýr Čedar
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté
1 stroužek Česnek
150 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 105kJ
8% Sacharidy 30 g
39% Tuky 30 g
29% Sodík 583 mg
55% Bílkoviny 31 g

Zapečené makarony s vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a odložíme.

2

Plátky lilků rozložíme, osolíme a necháme 20 minut vyplakat. Potom je opláchneme, osušíme papírovými ubrousky, postupně smažíme na oleji po obou stranách dozlatova. Přebytečný olej z nich odstraníme papírovými ubrousky.

3

V téže pánvi smažíme na malém ohni, průběžně promícháváme, nakrájenou cibuli a drcený česnek. Vložíme mleté maso a mícháme je, až zhnědne. Případné hrudky rozmačkáme vařečkou. Přidáme rajčata, rajčatový protlak, sůl a pepř, zamícháme. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a směs 15-20 minut vaříme.

4

V míse smícháme hrášek, macaroni, mozzarellu, čedar, vejce a polovinu parmezánu.

5

Na dno vymazané dortové formy položíme doprostřed plátek lilku. Tři čtvrtiny počtu plátků pak rozložíme na dno a po stěnách formy tak, aby se mírně překrývaly. Posypeme polovinou zbylého parmezánu.

6

Masovou směs přidáme ke směsi těstovin, hrášku, vejce a strouhaných sýrů a zamícháme. Náplň opatrně naneseme na lilky a mírně přitlačíme. Zbývající plátky lilku pak položíme navrch opět tak, aby se překrývaly, a posypeme zbytkem parmezánu.

7

Pokrm zapékáme 25-30 minut dozlatova. Před vyklopením na mísu jej necháme asi 5 minut odpočinout.

Poznámka

Výborně chutná se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept