Křupavý salát s fetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavý salát s fetou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33234 |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
150 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 polévková lžíce | Majonéza |
1 kávová lžička | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,5 ks | Okurka salátová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
500 g | Sýr Feta |
6 ks | Ředkvička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 42,5mg |
Draslík | 219,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Med včelí, Ocet vinný, Okurka salátová, Sůl, Ředkvička mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Majonéza, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavý salát s fetou postup přípravy receptu:
1 | Zálivku připravíme tak, že smícháme vinný ocet, med, hořčici, špetku soli a pepře. V zálivce obalíme kostky fety a opékáme je na grilovací pánvi ze všech stran. |
2 | Do zbytku zálivky přidáme majonézu, na kolečka nakrájené ředkvičky, hrášek a na kolečka nakrájenou okurku. Vše smícháme a podáváme s ještě horkým grilovaným sýrem. |