Recept

Podkrkonošské špízy nadivoko

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33253

Ingredience

800 g Bažantí prsa
8 ks Bobkový list
4 ks Cibule
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
200 g Hříbky čerstvé
2 polévková lžíce Máslo bylinkové
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
400 g Srnčí kýta
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 959 kcal
Kilojoule 4 012kJ
4% Sacharidy 15 g
79% Tuky 59 g
47% Sodík 931 mg
157% Bílkoviny 88 g

Podkrkonošské špízy nadivoko postup přípravy receptu:

1

Srnčí kýtu a bažantí prsa omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na tenké hranolky, srnčí kýtu prošpikujeme. Pak maso pokrájíme na malé medailonky.

2

Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na klínky, které zapíchneme pomocí jehly do bažantích prsou. Pak je nakrájíme na medailonky.

3

Oloupeme cibuli, pokrájíme na silnější kolečka. Maso potřeme bylinkovým máslem, osolíme, opepříme, každý kousek zabalíme do tenkého plátku prorostlé slaniny. Na grilovací jehly postupně a střídavě navlékáme zabalené maso s cibulí, 1-2 bobkové listy napíchneme mezi maso na jednu jehlu. Vše potřeme olivovým olejem a grilujeme do zlatohněda.

4

Z výpeku připravíme jemnou šťávu: do výpeku z grilovaného masa přimícháme tuhou šlehačku, kterou ochutíme několika kapkami citronové šťávy.

5

Grilované maso podáváme na jehle se šlehačkovou šťávou a podáváme s přílohou podle chuti.

Poznámka

Podáváme s přílohou podle chuti: dušená rýže, bílý chléb nebo bílé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept