Toskánské kuřátko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toskánské kuřátko
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3326 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
4 ks | Kuřecí čtvrtky |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Směs koření na kuře |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 233,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Směs koření na kuře mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí čtvrtky, Olej olivový extra panenský, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toskánské kuřátko postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme kuřecí čtvrtky a vložíme je do zapékací mísy. |
2 | Směs koření promícháme s olejem a každou čtvrtku potřeme. Vymačkáme šťávu z citronu a maso s ní polijeme. |
3 | Dáme zvolna péct do trouby při 180 stupních. |
4 | Nakrájíme šikmo pórek na špalíčky a druhý citron na osminky. |
5 | Kousky pórku a citronu přidáme ke kuřeti po půl hodině pečení. |