Recept

Fettucine s omáčkou Alfredo

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33271

Ingredience

90 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
320 ml Smetana 33% (šlehačka)
150 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
500 g Těstoviny Fettuccine

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 836 kcal
Kilojoule 3 496kJ
20% Sacharidy 70 g
65% Tuky 49 g
43% Sodík 869 mg
51% Bílkoviny 29 g

Fettucine s omáčkou Alfredo postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce.

2

V průběhu vaření těstovin rozpustíme na pánvi máslo. Přidáme parmezán a smetanu, průběžně promícháváme, přivedeme k varu. Snížíme

3

teplotu a omáčku mícháme do zhoustnutí. Ochutíme petrželkou, solí a pepřem.

4

Omáčku nalijeme na těstoviny a dobře protřeseme, aby se těstoviny omáčkou obalily.

Poznámka

Pokrm můžeme ozdobit čerstvými bylinkami, např. snítkami tymiánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept