Třená bábovka

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 0,5hrnekOlej stolní
    • 1lžičkaCitronová šťáva
    • 1hrnekCukr krupice
    • 2hrnkyMouka polohrubá
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 3lžíceKakao - prášek
    • 1kusCukr vanilka
    • 0,5hrnekMléko polotučné
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vysypeme do mísy hrnek cukru, přidáme vanilkový cukr, 4 vejce a vymícháme dohladka. Přidáme olej a mléko, promícháme a po lžících přisypáváme polohrubou mouku s práškem do pečiva.
  • 2
    Přidáme citronovou šťávu.
  • 3
    Část směsi nalijeme do vymazané a vysypané formy a do zbytku vysypeme kakao.
  • 4
    Směs nalijeme na těsto do formy a dáme péct do středně vyhřáté trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 23. 1. 2017
Třená bábovka
Formu jsem vymazala máslem a vysypala jemným kokosem. Místo citronové šťávy jsem použila kůru, kterou jsem dala hned na začátku. Cukr a vajíčka jsem vyšlehala do pěny a pak už opatrně přidala vše ostatní. Bábovka je moc dobrá, sice bych ji nenazvala třenou, ale hodnotím výsledek. Palec nahoru.🙂