Bucatini s omáčkou amatriciana - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bucatini s omáčkou amatriciana
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33283 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
60 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
60 g | Pancetta |
5 g | Pepř černý mletý |
1 kg | Rajčata |
5 g | Sůl |
35 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Bucatini |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 7g |
Draslík | 523,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pancetta, Pepř černý mletý, Těstoviny Bucatini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bucatini s omáčkou amatriciana postup přípravy receptu:
1 | Rajčata nakrojíme do tvaru kříže, ponoříme je na 1-2 minuty do vroucí vody, necháme okapat a krátce ponoříme do studené vody. Od místa naříznutí je oloupeme, překrojíme na poloviny, odstraníme semínka, nakrájíme nadrobno. |
2 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. Pancettu nakrájíme najemno. |
3 | Asi 5 minut předtím, než jsou těstoviny hotové, smažíme na oleji pancettu nebo jinou anglickou slaninu, cibuli a chilli papričky. Po zhruba 3 minutách přidáme rajčata, sůl a pepř. Omáčkou zalijeme těstoviny a protřeseme. Porce před podáváním ozdobíme hoblinkami parmezánu, podle chuti opepříme. |