Recept

Špagety s omáčkou Puttanesca

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33297

Ingredience

30 g Ančovičky konzervované
5 g Chilli koření mleté
1 polévková lžíce Kapary
2 polévková lžíce Olej olivový
45 g Olivy černé
850 g Passata (drcená rajčata)
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
30 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
3 stroužek Česnek
500 g Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 641kJ
29% Sacharidy 106 g
12% Tuky 9 g
50% Sodík 996 mg
43% Bílkoviny 24 g

Špagety s omáčkou Puttanesca postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

2

V průběhu vaření těstovin, smažíme na oleji asi 1 minutu, průběžně promícháváme při střední teplotě drcený česnek, petrželku a chilli.

3

Vložíme rajčata a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a pod pokličkou směs podusíme zhruba 5 minut.

4

Do omáčky přidáme kapary, nakrájené ančovičky a nasekané olivy a dalších 5 minut mícháme. Podle chuti opepříme. Těstoviny zalijeme omáčkou a opatrně protřeseme, aby omáčka těstoviny rovnoměrně pokryla. Porce ozdobíme nastrouhaným parmezánem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept