Telecí játra pečená na cibulce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra pečená na cibulce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 333 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
1000 g | Játra telecí |
2 g | Kmín celý |
100 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
80 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 353,6mg |
Draslík | 342,2mg |
Vláknina | 775,0mg |
Vitamín A | 39g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra telecí, Kmín celý, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí játra pečená na cibulce postup přípravy receptu:
1 | Telecí játra zbavíme žilek a nakrájíme je na proužky nebo na hranolky. |
2 | Cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na části tuku, přidáme játra a za stálého míchání společně rychle osmažíme. Přidáme pepř a kmín a krátce pod poklicí podusíme. |
3 | Nakonec játra osolíme, přidáme máslo a promícháme. |