Polévka s tortellini a citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s tortellini a citronem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33303 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Tortellini |
125 ml | Víno bílé |
750 ml | Voda pitná |
500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 163,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Tortellini, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka s tortellini a citronem postup přípravy receptu:
1 | Z citronu oloupeme škrabkou na zeleninu široké pruhy kůry a z několika širokých pruhů nakrájíme jemné proužky, které použijeme na ozdobu hotového pokrmu. |
2 | Vínem, vývarem a vodou zalijeme široké pruhy citronové kůry. Polévku vaříme 10 minut na malém ohni, potom z ní citronovou kůru vyjmeme a přivedeme ji k varu. |
3 | Přidáme tortellini a nasekanou petrželku. Opepříme ji a případně přisolíme. Vaříme 8 minut, dokud nejsou těstoviny al dente. Porce ozdobíme proužky citronové kůry. |
Poznámka
Na ozdobu se hodí také nastrouhaný parmezán.