Ovarová polévka s krupkami

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
311 mg
Cukr
707 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    K této polévce užijeme vývar z ovaru, který se tradičně vaří na novoroční půlnoc.
  • 2
    Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Petrželovou nať drobně posekáme.
  • 3
    Ovarový vývar necháme vychladnout a sebereme přebytečný tuk. Poté do polévky vmícháme krupky a vaříme, dokud nezměknou. Přimícháme osmaženou cibuli, sůl a zbylé maso z ovaru, drobně je pokrájíme a vložíme do polévky prohřát.
  • 4
    Před podáváním vsypeme petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.