Ovarová polévka s krupkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovarová polévka s krupkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33304 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Cibule |
40 g | Krupky trhané |
1,5 l | Masový vývar |
300 g | Ovarové ramínko vařené |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 186,7mg |
Vláknina | 622,7mg |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupky trhané, Masový vývar, Ovarové ramínko vařené, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Ovarová polévka s krupkami postup přípravy receptu:
1 | K této polévce užijeme vývar z ovaru, který se tradičně vaří na novoroční půlnoc. |
2 | Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Petrželovou nať drobně posekáme. |
3 | Ovarový vývar necháme vychladnout a sebereme přebytečný tuk. Poté do polévky vmícháme krupky a vaříme, dokud nezměknou. Přimícháme osmaženou cibuli, sůl a zbylé maso z ovaru, drobně je pokrájíme a vložíme do polévky prohřát. |
4 | Před podáváním vsypeme petrželovou nať. |