Podkrkonošský bramborník se švestkami - frucábník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podkrkonošský bramborník se švestkami - frucábník
Podkrkonošský bramborník se švestkami - frucábník
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 33305 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
2 kg | Brambory |
2 ks | Česnek |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 l | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Sůl |
100 g | Švestky sušené |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 49,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Švestky sušené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Podkrkonošský bramborník se švestkami - frucábník postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky bez pecek omyjeme a rozkrájíme. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme do mísy. Přidáme polohrubou mouku, vejce, sůl, bílý pepř, prolisovaný česnek, drcený kmín a mléko. Bramborovou směs dobře promícháme a nakonec přimícháme sušené švestky. |
2 | Těsto rozetřeme na plech, který jsme vytřeli asi 4 lžícemi oleje a dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme při 200 °C přibližně 50-60 minut, do doby, až bude mít bramborník zlatou kůrku a okraje budou křupavé. |
3 | Bramborník nakrájíme na porce a podáváme horký. |