Recept

Bramborová bába s jablky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33307

Ingredience

1 kg Brambory
50 g Cukr krystal
2 ks Cukr skořicový
5 ks Jablka
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
1 dl Mléko plnotučné
200 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 687 kcal
Kilojoule 2 876kJ
33% Sacharidy 120 g
23% Tuky 17 g
11% Sodík 226 mg
34% Bílkoviny 19 g

Bramborová bába s jablky postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v 1.5 litru vody. Uvařené brambory scedíme, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim mléko s rozšlehanými vejci a cukrem, špetku soli a nakonec prosátou hrubou mouku s práškem do pečiva. Těsto dobře zpracujeme a rozetřeme v menší zapékací míse, kterou jsme si vytřeli máslem a vysypali strouhankou.

2

Omyjeme jablka, rozkrájíme na čtvrtky, odkrojíme jadřince a nakrájíme je na plátky. V misce jablka promícháme se skořicovým cukrem a plátky poklademe na povrch těsta.

3

Pečeme v předehřáté troubě při 200-220°C přibližně 45-50 minut dozlatova.

4

Bramborovou bábu podáváme teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept