Bramborová bába s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová bába s jablky
Bramborová bába s jablky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 33307 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
50 g | Cukr krystal |
2 ks | Cukr skořicový |
5 ks | Jablka |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko plnotučné |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 201,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 178,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krystal, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborová bába s jablky postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v 1.5 litru vody. Uvařené brambory scedíme, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim mléko s rozšlehanými vejci a cukrem, špetku soli a nakonec prosátou hrubou mouku s práškem do pečiva. Těsto dobře zpracujeme a rozetřeme v menší zapékací míse, kterou jsme si vytřeli máslem a vysypali strouhankou. |
2 | Omyjeme jablka, rozkrájíme na čtvrtky, odkrojíme jadřince a nakrájíme je na plátky. V misce jablka promícháme se skořicovým cukrem a plátky poklademe na povrch těsta. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě při 200-220°C přibližně 45-50 minut dozlatova. |
4 | Bramborovou bábu podáváme teplou. |