Recept

Bramborový závin - toč se škvarky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33320

Ingredience

1 kg Brambory
0,5 polévková lžíce Majoránka
4 dl Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 kávová lžička Pepř bílý
75 g Strouhanka
2,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
200 g Vepřové škvarky
5 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 839kJ
11% Sacharidy 39 g
21% Tuky 16 g
22% Sodík 435 mg
66% Bílkoviny 37 g

Bramborový závin - toč se škvarky postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme a syrové jemně nastrouháme. Dáme je do mísy a slijeme z nich přebytečnou vodu. Potom brambory přelijeme vařícím mlékem. Oloupaný česnek prolisujeme, škvarky rozsekáme nadrobno. Česnek, pepř, strouhanku, škvarky, sůl a majoránku přimícháme do spařených brambor a těsto důkladně promícháme.

2

Plech si vytřeme silnější vrstvou sádla, posypeme ho polohrubou moukou a těsto stěrkou rovnoměrně rozetřeme.

3

Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 20-25 minut dozlatova. Horkou bramborovou placku vyklopíme na pečící papír a stočíme ji do závinu.

4

Bramborový toč podáváme jako předkrm i hlavní jídlo.

Poznámka

K bramborovému toči podáváme zeleninové čerstvé saláty - např. mrkvový sladkokyselý salát s citronem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept