Bramborový závin - toč se škvarky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový závin - toč se škvarky
Bramborový závin - toč se škvarky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33320 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
5 ks | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
4 dl | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2,5 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
75 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
200 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 13,8mg |
Draslík | 866,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 503,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Majoránka, Pepř bílý, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový závin - toč se škvarky postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme a syrové jemně nastrouháme. Dáme je do mísy a slijeme z nich přebytečnou vodu. Potom brambory přelijeme vařícím mlékem. Oloupaný česnek prolisujeme, škvarky rozsekáme nadrobno. Česnek, pepř, strouhanku, škvarky, sůl a majoránku přimícháme do spařených brambor a těsto důkladně promícháme. |
2 | Plech si vytřeme silnější vrstvou sádla, posypeme ho polohrubou moukou a těsto stěrkou rovnoměrně rozetřeme. |
3 | Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 20-25 minut dozlatova. Horkou bramborovou placku vyklopíme na pečící papír a stočíme ji do závinu. |
4 | Bramborový toč podáváme jako předkrm i hlavní jídlo. |
Poznámka
K bramborovému toči podáváme zeleninové čerstvé saláty - např. mrkvový sladkokyselý salát s citronem.