Polévkové ratatouille - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévkové ratatouille
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33324 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
450 g | Cuketa |
250 g | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 g | Oregano sušené |
60 g | Paprika červená |
60 g | Paprika zelená |
800 g | Passata (drcená rajčata) |
50 g | Těstoviny Fusilli |
2 g | Tymián sušený |
1 l | Vývar zeleninový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 6,4mg |
Draslík | 601,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Lilek, Oregano sušené, Paprika červená, Paprika zelená, Tymián sušený, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Těstoviny Fusilli, Vývar zeleninový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévkové ratatouille postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu nakrájíme. Nakrájený lilek osolíme a necháme vyplakat. Potom lilek důkladně propláchneme a osušíme papírovým ubrouskem. |
2 | Nakrájenou cibuli smažíme při střední teplotě na oleji asi 10 minut, až mírně zezlátne. Přidáme papriky, česnek, cukety, lilek a smažíme dalších 5 minut. |
3 | Přidáme rajčata, bylinky, zeleninový vývar, případně sůl a pepř. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a 10 minut zvolna vaříme, až zelenina změkne. Přidáme těstoviny a povaříme ještě 15 minut. Jednotlivé porce ozdobíme hoblinkami parmezánu. |
Poznámka
K této výtečné polévce podáváme bílé pečivo, nejlépe bagetu.