Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33326

Ingredience

1 ks Bobkový list
750 g Brambory
0,5 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Ocet kvasný lihový
30 g Slanina vepřová
1 dl Smetana jihočeská zakysaná15%
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 921kJ
7% Sacharidy 26 g
14% Tuky 11 g
24% Sodík 487 mg
12% Bílkoviny 7 g

Brambory nakyslo postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory pokrájíme na čtvrtky a dáme je vařit do vody se solí a kmínem.

2

Slaninu pokrájíme na kostičky a v pánvi ji vysmažíme s 1 lžíci sádla dozlatova. Škvarky ze slaniny vyjmeme a do zbylého rozpáleného omastku přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Když jsou brambory téměř uvařené, přimícháme k nim jíšku, slaninu, bobkový list, nové koření a vše povaříme minimálně 10 minut.

3

Potom za stálého míchání přidáme 1/2 lžičky octa, prolisovaný česnek, omytý drobně pokrájený kopr a zakysanou smetanu. Povaříme asi 2 minuty a odstavíme z plotny.

4

Podle chuti dosolíme a podáváme.

Poznámka

K bramborům nakyslo podáváme ztracená vejce. (Ke každé porci 1 vejce).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept