Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33337

Ingredience

1 ks Bobkový list
80 g Boby zahradní
250 g Brambory
120 g Cibule
200 g Cuketa
80 g Hrášek
10 g Majoránka
60 g Mrkev kořen
60 ml Olej olivový
30 g Petržel - nať
120 g Pórek
100 g Rajčata
10 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
400 g Tykev
10 g Tymián čerstvý
80 g Těstoviny Conchiglie
2 l Vývar zeleninový
Pistou
150 g Bazalka
80 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
35 g Sýr Parmezán
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 427 kcal
Kilojoule 1 789kJ
11% Sacharidy 41 g
57% Tuky 43 g
75% Sodík 2 g
22% Bílkoviny 12 g

Polévka s pistou postup přípravy receptu:

1

Nakrájenou cibuli a kolečka pórku smažíme na oleji na malém ohni asi 10 minut do změknutí. Petrželku, rozmarýnu, tymián, majoránku a bobkový list svážeme nití.

2

Přidáme svazek bylinek, tykev, kostičky brambor, mrkev, cukety, sůl a vývar. Zakryjeme pokličkou a zvolna vaříme 10 minut, až je zelenina téměř měkká.

3

Přidáme boby, hrášek, rajčata a těstoviny. Zakryjeme pokličkou a vaříme ještě asi 15 minut doměkka. Je-li potřeba, přilijeme během vaření horkou vodu. Vyjmeme svazeček bylinek, polévku osolíme.

4

Připravíme bazalkovou omáčku - pistu.

5

Lístky bazalky, česnek, pepř a parmazán mixujeme na hladkou pastu asi 20 sekund. Při chodu mixéru postupně přiléváme olej.

6

Před podáváním ozdobíme každou porci polévky lžící bazalkové omáčky, případně čerstvými lístky bazalky.

Poznámka

Podáváme ji s chlebem, bílým pečivem. nebo libanonským chlebem také jako hlavní chod — může být např. chutnou a sytou večeří.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept