Jednoduchý recept

Pečeně nedělní po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33339

Ingredience

1 kg Brambory
3 ks Cuketa
2,5 kg Kuře
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Rajčatová pasta
3 špetka Rozmarýn čerstvý
175 g Sýr Feta
1 špetka Sůl
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,164 kcal
Kilojoule 4 871kJ
8% Sacharidy 28 g
105% Tuky 79 g
26% Sodík 520 mg
150% Bílkoviny 85 g

Pečeně nedělní po italsku postup přípravy receptu:

1

Vnitřek kuřete vypláchneme studenou vodou a osušíme. Uvolníme opatrně kůži z prsíček. Prstem rozšiřujeme dutinu, pokračujeme dokud neuvolníme kůži jak na prsíčkách, tak na stehýnkách.

2

Pokrájíme lístky rozmarýnu, smícháme je se sýrem feta, máslem, pepřem, pastou ze sušených rajčat a směs vkládáme pod kůži.

3

Kuře vložíme do pekáče, přikryjeme a pečeme 60 minut v předehřáté troubě.

4

Rozebereme 1 hlavičku česneku na stroužky, ale neloupeme. Přidáme po 40 minutách ke kuřeti. Kuře potřeme olejem, přidáme do pekáče několik snítek rozmarýnu, osolíme, opepříme a 40 minut před koncem sejmeme pokličku, aby kuře zezlátlo.

5

Kuře přendáme na mísu, obložíme částí zeleniny a zbytek dáme do jiné ohřáté mísy. Vylijeme většinu vypečeného tuku a do zbývajícího vmícháme mouku. Za neustálého míchání vaříme.

6

Štávu přecedíme do omáčníku a podáváme s kuřetem.

Poznámka

Zeleninu pokrájíme na kousky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept