Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 33340

Ingredience

2 g Bobkový list
1 ks Cibule
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 g Nové koření celé
100 g Slanina vepřová
200 g Sádlo vepřové škvařené
0,5 l Víno červené
0,5 l Vývar z hovězích kostí
3 stroužek Česnek
800 g Hovězí kýta
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 735 kcal
Kilojoule 3 073kJ
4% Sacharidy 13 g
78% Tuky 59 g
32% Sodík 639 mg
60% Bílkoviny 34 g

Hovězí kýta na víně postup přípravy receptu:

1

Kýtu umyjeme, prošpikujeme slaninou a česnekem, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi zahřejeme sádlo, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a spolu s novým kořením a bobkovým listem osmahneme. Když je cibule dozlatova dáme na pánev kýtu a ze všech stran ji opečeme.

2

Všechno z pánve přeložíme na pekáč, podlijeme vývarem, přiklopíme poklicí, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme 80 minut.

3

Přibližně 15 minut před dokončením pečení, sejmeme poklicí, zalijeme vínem a pečeme bez ní, aby vznikla pěkná růžová kůrka.

4

Hotové maso vyjmeme z pekáče, necháme chvilku zatuhnout a porcujeme na silnější plátky.

Poznámka

Na talíř dáme maso a polijeme šťávou. Podáváme s vařenými brambory a salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept