Těstovinová polévka s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinová polévka s fazolemi
Těstovinová polévka s fazolemi
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 33341 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
60 g | Cibule |
250 g | Fazole Borlotti |
2 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
3 g | Pepř cayenský |
3 g | Skořice mletá |
5 g | Sůl |
125 g | Tagliatelle |
850 g | Vepřové koleno uzené |
1500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 93,5mg |
Draslík | 50,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř cayenský, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole Borlotti, Olej olivový extra panenský, Tagliatelle, Vepřové koleno uzené, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Těstovinová polévka s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Do vody na 1 hodinu namočíme fazole, potom je scedíme a propláchneme. |
2 | Do velkého hrnce dáme uzené koleno, nakrájenou cibuli, skořici, cayenský pepř, fazole, olivový olej a vývar doplněný studenou vodou tak, aby všechny suroviny byly zakryté. Pod pokličkou a zvolna vaříme asi 1 hodinu, až fazole změknou a začnou polévku zahušťovat. Koleno vyjmeme a okrájíme z něj maso. Kousky masa vrátíme do polévky. Nakonec přisolíme, přivedeme k varu, vložíme do ní přelámané těstoviny a uvaříme je al dente. |
3 | Polévku odstavíme a před podáváním necháme 1-2 minuty stát. |
Poznámka
Jednotlivé porce můžeme ozdobit čerstvými bylinkami.