Polévka s jehněčím masem a těstovinami
65 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí maso
- 120gramůCibule
- 120gramůMrkev kořen
- 160gramůCeler řapíkatý
- 400gramůPassata (drcená rajčata)
- 2litryHovězí vývar základní
- 500gramůTěstoviny Fusilli
- 5gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na kostky a smažíme postupně po menších dávkách na oleji dozlatova. Maso vyjmeme a nadbytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem. Ve zbylém tuku smažíme při střední teplotě doměkka cibuli a vrátíme k ní maso.
- 2Vložíme nakrájenou mrkev, celer, rajčata a přilijeme hovězí vývar. Promícháme a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a polévku vaříme pod pokličkou asi 15 minut.
- 3Přidáme těstoviny a za občasného zamíchání, aby se těstoviny nepřichytily na dno hrnce, vaříme zhruba 10 minut, až maso i těstoviny změknou. Hotovou polévku dochutíme solí a případně pepřem. Ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.