Recept

Polévka s jehněčím masem a těstovinami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 33345

Ingredience

160 g Celer řapíkatý
120 g Cibule
2 l Hovězí vývar základní
500 g Jehněčí maso
120 g Mrkev kořen
400 g Passata (drcená rajčata)
5 g Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
5 g Sůl
500 g Těstoviny Fusilli
2 polévková lžíce Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 997kJ
17% Sacharidy 62 g
66% Tuky 50 g
53% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 24 g

Polévka s jehněčím masem a těstovinami postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nakrájíme na kostky a smažíme postupně po menších dávkách na oleji dozlatova. Maso vyjmeme a nadbytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem. Ve zbylém tuku smažíme při střední teplotě doměkka cibuli a vrátíme k ní maso.

2

Vložíme nakrájenou mrkev, celer, rajčata a přilijeme hovězí vývar. Promícháme a přivedeme k varu. Ztlumíme oheň a polévku vaříme pod pokličkou asi 15 minut.

3

Přidáme těstoviny a za občasného zamíchání, aby se těstoviny nepřichytily na dno hrnce, vaříme zhruba 10 minut, až maso i těstoviny změknou. Hotovou polévku dochutíme solí a případně pepřem. Ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept