Recept

Podkrkonošská cmunda s uzeným

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33355

Ingredience

300 g Brambory
1 špetka Cukr krupice
30 g Droždí
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
250 g Krupice dětská
1 kávová lžička Majoránka
5 dl Mléko plnotučné
300 g Mouka pšeničná hrubá
0,5 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Strouhanka
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
200 g Uzené maso vařené
1 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 993 kcal
Kilojoule 4 156kJ
34% Sacharidy 122 g
54% Tuky 41 g
31% Sodík 629 mg
44% Bílkoviny 25 g

Podkrkonošská cmunda s uzeným postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory uvaříme ve slupce den předem, pak je scedíme.

2

Druhý den brambory oloupeme, jemně nastrouháme, dáme do mísy. Uzené vařené maso pokrájíme na malé kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme. Omytý kopr s pažitkou drobně pokrájíme.

3

K bramborům přidáme uzené maso, česnek, kopr, pažitku, majoránku, pepř, sůl, dětskou krupici a mléko s hrubou moukou, do které jsme si rozdrobili kvasnice se špetkou cukru.

4

Vše promícháme, těsto dobře propracujeme a necháme zakryté v teple vykynout.

5

Plech si vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a když je těsto dostatečně vykynuté rozprostřeme ho na plech, uhladíme a necháme ho ještě znovu kynout - asi 10 minut. Pak ho dáme do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme ho 30-40 minut dozlatova při 200°C.

6

Cmundu podáváme horkou i studenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept