Recept

Novoroční čočka z Krkonoš

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33360

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 špetka Cukr krupice
1 kávová lžička Majoránka
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
0,8 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
300 g Čočka červená
3 polévková lžíce Protlak rajčatový

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 778kJ
14% Sacharidy 50 g
21% Tuky 16 g
31% Sodík 610 mg
40% Bílkoviny 22 g

Novoroční čočka z Krkonoš postup přípravy receptu:

1

Čočku přebereme, promyjeme a dáme ji do hrnce s 3/4 litrem vody, solí, majoránkou a bobkovým listem.

2

Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a v pánvi ji s jednou lžící sádla vysmažíme dozlatova. Přimícháme k ní 1/2 lžíce hladké mouky a usmažíme si světlou jíšku.

3

Když je čočka napůl uvařená, přimícháme do ní pomalu jíšku se slaninou, česnek a rajčatový protlak podle chuti (2-3 lžíce). Vše dobře promícháme a pomalu dovaříme.

4

Dochutíme solí, popřípadě troškou cukru a podáváme.

Poznámka

K novoroční čočce podáváme chleba a kysané zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept