Vepřové koleno se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové koleno se zeleninou
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 160 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33367 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 g | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
240 g | Cibule |
50 ml | Hořčice |
360 g | Mrkev kořen |
10 g | Pepř černý celý |
10 g | Pepř černý mletý |
300 g | Pórek |
20 g | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
1000 g | Vepřové koleno |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 214,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové koleno se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso dáme do hrnce, zalijeme 3 l vody, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Pozvolna vaříme 60 minut. |
2 | Poté odstraníme přebytečný tuk z hladiny a vyvařenou pěnu. |
3 | Do vývaru přidáme pokrájenou zeleninu, česnek, koření a čerstvé bylinky, osolíme, opepříme a zvolna vaříme 90 minut. |
4 | Během varu průběžně odstraňujeme tuk. |
5 | Z hotového pokrmu vyjmeme koření a bylinky. |
6 | Maso pokrájíme na plátky a servírujeme přelité vývarem. |
7 | Zeleninu servírujeme na zvláštním talíři s hořčicí. |