Vepřová pečeně na cibuli a bramborách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně na cibuli a bramborách
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33369 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
400 g | Cibule |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
1500 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 177,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová pečeně na cibuli a bramborách postup přípravy receptu:
1 | Maso potřeme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme 30 minut při 210°C. |
2 | Cibuli a brambory oloupeme, pokrájíme na plátky, osolíme a posypeme sekaným tymiánem. |
3 | Přidáme obojí k masu a pečeme dalších 50 minut při 180°C. |