Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3337

Ingredience

180 g Cukr krupice
1 kávová lžička Cukr moučkový
200 g Jahody zahradní
120 g Mouka polohrubá
60 g Máslo čerstvé
0,3 l Smetana 33% (šlehačka)
6 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 893kJ
7% Sacharidy 25 g
15% Tuky 11 g
2% Sodík 34 mg
7% Bílkoviny 4 g

Dort jahodový z bílků postup přípravy receptu:

1

Z bílků ušleháme pevný sníh a po částech do něho zašleháme cukr. Lehce vmícháme mouku a nakonec vlijeme vychladlé tekuté máslo.

2

Těsto urovnáme do vymaštěné, polohrubou moukou vysypané formy. Pečeme asi 30 minut.

3

Vychladlý dort rozkrojíme a naplníme mírně oslazenou ušlehanou šlehačkou smíchanou s jahodami nakrájenými na plátky. Stejně potřeme i povrch dortu a ozdobíme jej celými jahodami.

4

Dort podáváme dobře vychlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept