Dort jahodový z bílků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort jahodový z bílků
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3337 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
180 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
200 g | Jahody zahradní |
60 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mouka polohrubá |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 28,9mg |
Draslík | 69,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dort jahodový z bílků postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh a po částech do něho zašleháme cukr. Lehce vmícháme mouku a nakonec vlijeme vychladlé tekuté máslo. |
2 | Těsto urovnáme do vymaštěné, polohrubou moukou vysypané formy. Pečeme asi 30 minut. |
3 | Vychladlý dort rozkrojíme a naplníme mírně oslazenou ušlehanou šlehačkou smíchanou s jahodami nakrájenými na plátky. Stejně potřeme i povrch dortu a ozdobíme jej celými jahodami. |
4 | Dort podáváme dobře vychlazený. |