Recept

Jehněčí kýta na česneku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33370

Ingredience

3000 g Jehněčí kýta
40 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
4 g Tymián čerstvý
40 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 888 kcal
Kilojoule 3 716kJ
2% Sacharidy 9 g
83% Tuky 62 g
17% Sodík 336 mg
124% Bílkoviny 70 g

Jehněčí kýta na česneku postup přípravy receptu:

1

Maso potřeme olejem, osolíme a opepříme, posypeme nasekaným tymiánem a dáme na plech.

2

Česnek rozdělíme na jednotlivé stroužky a neloupaný rozložíme na plech kolem masa.

3

Pečeme při 210°C 50 minut, poté maso zabalíme do alobalu a necháme odležet 15 minut.

4

Vypečenou šťávu a pečený česnek servírujeme s plátky masa.

Poznámka

Maso servírujeme horké, vhodnou přílohou jsou smetanové brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept