Recept

Polévka s česnekem a opečenou žemlí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 33371

Ingredience

500 g Brambory
0,3 kávová lžička Sůl mořská
3 ks Vejce slepičí
2400 ml Voda pitná
800 ml Vývar slepičí
15 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Kachní sádlo
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 238kJ
11% Sacharidy 41 g
14% Tuky 10 g
29% Sodík 590 mg
19% Bílkoviny 11 g

Polévka s česnekem a opečenou žemlí postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme kachní sádlo, přidáme nastrouhaný česnek, orestujeme, pak vložíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, zalijeme kuřecím vývarem, vodou, osolíme, opepříme a dáme vařit do změknutí.

2

Žloutky ušleháme s olivovým olejem a za stálého míchání je nalijeme do polévky.

3

Mezitím si nakrájíme žemli na kostičky a do zlatova opražíme na pánvi.

4

Nasypeme je na jednotlivé porce a zdobíme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept